"Tanuljanak a hibámból!"

Oszlop állt a fenekébe: SMS-t írt vezetés közben

Késésben volt, ezért egy SMS-t akart írni a lányának az anyuka, miközben az iskola felé tartott. Rossz ötlet volt: így nemhogy késve, de sehogy se ért oda a sulihoz, helyette egy kórházban kötött ki.

2014.09.02 11:58ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/imagerymajestic

Hiába tiltják a jogszabályok, hiába ismételgetik a rendőrök, nagyon sokan még mindig úgy gondolják, rájuk nem vonatkozik, hogy vezetés közben nem tanácsos SMS-t írni, a többiek biztos csak ügyetlenek voltak, és a baj is természetesen mindig mással történik meg. Így volt ezzel a coloradói Elizabeth városban élő Christina Jahnz is, de mostanra rájött, hogy egyetlen pillanatnyi figyelmetlenség is elég, hogy megtörténjen a baj - és épp ezért mindenkit arra int, tanuljanak az ő példájából.

A nő a lányáért ment az iskolába, de késésben volt, és úgy gondolta, dob egy üzenetet a gyerekének, hogy addig se aggódjon. Azt persze nem lehet tudni, hogy mennyi ideig nézte a telefonját az út helyett, egy pillanat volt-e vagy több másodperc, de Jahnz hirtelen azt vette észre, hogy az autója egy védőkorlát felé száguld, és már nem tudta elkerülni a balesetet. Az ütközéstől megpördült kocsi ráadásul nemcsak egyszerűen összetört, hanem nekisodródott egy faoszlopnak, ami átszúrta a karosszériát, végül a nő comjába és fenekébe fúródva állt meg. Mielőtt el tudtak vele indulni a kórházba, a tűzoltóknak kellett lefűrészelniük az oszlop kiálló részeit - számolt be a Daily Mirror.

Az orvosok szerint nagy szerencséje volt a nőnek, mert a gerenda elkerülte az összes nagyobb artériát, és várhatóan teljesen fel fog épülni, igaz, ez bele fog telni egy kis időbe. "40 öltés után nem tudtam tovább számolni" - vallotta be a nő, akinek helyi érzéstelenítéssel távolították el a fát a hátsó feléből, és aztán megszámlálhatatlan öltéssel varrták össze a sebeit. "Tanuljanak a tévedésemből! Pusztító dolog tudni, hogy megakadályozhattam volna ezt az egészet. Remélem, a történetem segít megmenteni mások életét. Ne SMS-ezzen és vezessen egyszerre!" - foglalta össze az asszony a 9 News című tévéműsorban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.