Pecaversenyen csaptak össze a híres horgászok

Egyetlen pontt(y)al nyert Besenyei Péter a Nagy Ho-ho-horgász előtt

Volt, aki csak most ismerkedett meg közelebbről a horgászbottal, de rutinos pecások is akadtak a napokban rendezett jó hangulatú horgászversenyen, ahol Besenyei Péter az utolsó pillanatban repült rá egy pontyra.

Nagy pecaversenyen csaptak össze a sztárok képgaléria

2014.09.01 13:29ma.hu

Izgalmas, bár kissé rendhagyó horgászversenyen vett részt hat híresség, akik két csapatban mérkőztek meg egymással, no meg a nem túl éhes halakkal. Igazi türelemjáték volt ez még a rutinos pecásoknak is, mint amilyen a két csapatkapitány, Besenyei Péter és Cseh Laci volt. A csapattagok némelyike szinte csak most ismerkedett meg közelebbről a horgászbottal, de a legtöbben már rendelkeztek némi tapasztalattal, bár az emlékekért mélyre kellett visszanyúlni: Trokán Nóra például gyermekkora óta nem vett részt versenyen, de azért most is rutinosan szerelte fel a botot.

A két celebcsapat mellett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) munkatársai, valamint a társhivatalok csapatai is bedobták a csalit a vízbe, a különleges verseny célja a nemrégiben bevezetett turista állami horgászjegy népszerűsítése volt.

Erről a 90 napra szóló engedélyről Zsigmond Richárd, a NÉBIH Földművelésügyi Igazgatóságának vezetője elmondta, hogy aki csak alkalmi pecás, vagy épp most ismerkedik a sportággal és szeretné kipróbálni magát, mielőtt egy komoly vizsgára rászánná magát a hosszabb időre szóló horgászengedélyhez, már akár az otthonában ülve is megszerezheti a turistaengedélyt. Ehhez mindössze egy 20 kérdésből álló, interneten kitölthető teszten kell megfelelnie, majd a szinte jelképesnek mondható díjért cserébe ki is nyomtathatja a 3 hónapos engedélyt.

„A www.tuhir.nebih.gov.hu oldalon május óta 4200-an tettek sikeresen a vizsgát, és 3100-an már ki is váltották turista jegyüket, amelyet később a hatóság – amennyiben a turista állami horgászjegy érvényessége alatt sikeres állami horgászvizsgát tesznek – ingyen bevált horgászjegyre” – mondta el Zsigmond Richárd.

A hírességek is örömmel fogadták ezt az új lehetőséget, mert így az is legálisan pecázhat, aki csak hébe-hóba fog botot a kezébe és nem ismeri betéve az összes apró-cseprő trükköt: mindössze az alapokkal kell tisztában lenni. Abban pedig nem volt hiány: Cseh Laci akkurátus mozdulatokkal, komótosan készítette a víz mellé a profi horgászfelszerelését, majd kényelmesen elhelyezkedett a foteljébe és várta a kapást. Nem titkolta, hogy szenvedélyes horgász, és szeret órákon át kikapcsolódni a vízparton, csupán azt sajnálja, hogy erre kevés ideje jut – ami nem is csoda, tekintve a nemrég véget ért úszó-eb-n szerzett eredményeit.

Fotó: Redlemon (A galériához KATT a képre!)

Laci csapattársai Trokán Nóra és a Nagy Ho-ho-horgász egykori Főkukaca, Mikó István voltak, akik szintén nagy türelemmel üldögéltek a víz mellett. „Kiskoromban édesapámmal – aki még ma is nagy pecás – gyakran vettünk részt horgászversenyeken. Ahogy Mikó Istvánnal és Cseh Lacival ültem a parton, kicsit „visszarepültem” a balatoni nyarakhoz” – emlékezett vissza Nóra, aki a többféle csalira esküdött, de a halak eszén így sem sikerült túljárnia.

Mikó István is hiába szórta szorgalmasan a haleledelt a vízbe, és hiába dobta be újra meg újra a horgot, a halak pont úgy kerülték el a horgot, mint a népszerű rajzfilmben, és a másik csapatban versenyző Rákóczi Feri és Nagy Adri is egyre reménytelenebbül nézte a mozdulatlan botokat. Ám szó szerint az utolsó percben, amikor a sztárok már csak egy utolsó fotóra sorakoztak fel és utána akarták elpakolni a felszerelést, Besenyei Péter a botjához ugrott és rögtön felpezsdült az élet az örspusztai horgászcentrumban.

A hal kifogásának utolsó mozzanataiban még Rákóczi Feri is lelkesen segédkezett, büszke csapattagként jegyezve meg, hogy vízközelben tudott diadalmaskodni Cseh Laci felett. Besenyei pedig egy kérdésre válaszolva bevallotta, hogy valóban ez is technikai sportnak tekinthető, akárcsak a műrepülés, de "ez sokkal nehezebb" – nevetett, miközben azért mégiscsak dagadó kebellel fogta a kezébe a pontyot, amit fotózás után visszaengedett  vízbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.