Nem közönséges légy volt

Sült léggyel "dobták fel" a gyorséttermi csirkeszárnyat

Az egyik pillanatban még vidáman falatozgatott a vendég, a következőben pedig azért küzdött, hogy magában tartsa, amit addig megevett: a következő falatnál egy legyet fedezett fel a panírban.

2014.08.21 10:36ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/podpad (Képünk illusztráció!)

Amikor a 26 éves Hardip Singh edzés után betért a nemzetközi gyorsétteremlánc egyik londoni éttermébe, egyáltalán nem volt felkészülve arra, ami ott érte. A fiatalember az utolsó pillanatban vette észre a rántott csirkeszárny panírjában eltemetett legyet, a következő harapással akár be is kaphatta volna, ha nem néz rá az ételére. A panasza után a "csirkés" étteremlánc vezetősége elnézést kért és azzal magyarázta a dolgot, hogy nem közönséges légy került az ételbe, hanem egy "nyári" légy, ami valószínűleg a morzsával kerülhetett be az étterembe.

"Majdnem beleharaptam a csirkeszárnyba, amikor megláttam, hogy valami fekete van benne. Egy légy volt az, és hatalmas! Azonnal abbahagytam az evést... borzalmas volt!" - mesélte Singh. Amikor visszavitte a pulthoz és megmutatta a személyzetnek, ők azonnal felajánlottak egy másik adag uzsonnát, de érthető módon a férfinak esze ágában sem volt még egy falatot enni. "Megmondtam nekik, hogy nem kérek csirkét. Csak a pénzem akartam visszakapni. A KFC-t örökre elkerülöm" - jelentette ki az addigi törzsvásárló. "Akár ételmérgezést is kaphattam volna, vagy még rosszabbat. Az egész csirke szennyezett lehetett."

Fahad Masood, az East Ham-i étterem vezetője azt mondta, az étterem ötcsillagos élelmiszer-higiéniai minősítéssel rendelkezik, ami kimagasló tisztaságot igazol, és hetente végeznek rovar- és egyéb kártevő-irtást, hogy elkerüljék a hasonló incidenseket. Noha naponta világszerte több ezren étkeznek problémamentesen a hálózat számtalan éttermében, vagyis egy-két eset elenyészőnek számít, mégis különösen kínos színezetet ad a mostani történetnek egy nagyjából két héttel ezelőtt történt másik eset. Akkor ugyanennek a láncnak egy másik éttermében egy élő lepkét találtak az üdítő tetején úszkálva, a műanyag sapka alatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.