A cellájában halt meg a gyanúsított

Felakasztva találták a Schumacher-akták kiszivárogtatóját

Az ügyészek szerint a cellájában felakasztva találtak rá arra az egészségügyi dolgozóra, akit azzal gyanúsítanak, hogy köze volt a Schumacher-akták kiszivárogtatásához.

2014.08.07 16:29ma.hu
Fotó: Wikipedia

Másfél hónappal ezelőtt, június végén derült ki, hogy valaki ellopta, majd több sajtóorgánumnak eladásra kínálta fel azokat az orvosi feljegyzéseket, amelyeket Michael Schumacherről készítettek a grenoble-i kórházban. A gyanú hamar annak a légimentéssel foglalkozó szervezetnek az egyik alkalmazottjára terelődött, amely a közelmúltban a Forma-1 pilóta szállítását is intézte Franciaországból a svájci szanatóriumba, utókezelésre.

A megvádolt alkalmazottat az ügyészség jelentése szerint felakasztva találták a cellájában, ahová előzetes letartóztatásba helyezték. Az első adatok szerint kizárható az idegenkezűség.

A hétszeres világbajnok tavaly év végén szenvedett balesetet síelés közben a francia Méribelben, és mire a mentőhelikopter a kórházba ért vele, már nem volt eszméleténél. Több hétig mesterséges kómában tartották, amelyből aztán nagyon lassan és hosszan ébresztették fel, majd június 16-án bejelentették, hogy a 2012-ben visszavonult autóversenyző magánál van. Ekkor szállították át Lousanne-be, az otthonától csupán 20 mérföldre található rehabilitációs központba. Az eladásra felkínált orvosi papírok egyelőre nem bukkantak fel, bár amikor felfedezték az eltűnésüket, a pilóta szóvivője azonnal felhívta a figyelmet, hogy mind az iratok megszerzése, mind azok nyilvánosságra hozása törvénybe ütközik, és jogi lépéseket von maga után.

Az iratok kiszivárogtatásával gyanúsított férfi haláláról további részleteket nem árult el az illetékes rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.