Mikor ül újra volán mögé?

Schumacher síbalesete - Csoda és remény

Csodáról, reményről és jó hírekről írt a nemzetközi sajtó azután, hogy Schumacherről kiderült, már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i kórházat, ahol eddig ápolták.

2014.06.17 13:15MTI
Forrás: Wikipedia

Németország:
------------

bild.de:
"Forma-1-es legendánk, Michael Schumacher hétfő óta nincs már kómában! Schumi rehabilitációja lakóhelyétől 40 kilométerre, Lausanne-ban folytatódik. Schumi beszélni még nem tud, de a hangokra reagál és a szemével kommunikál. Feleségének, Corinnának a hangjára sokkal erőteljesebben reagál, mint másokéra."

Frankfurter Allgemeine Zeitung:
"Vége a kómának: Michael Schumacher elhagyta a grenoble-i kórházat, ezzel jelentős lépést tett a felépülés irányába."

Olaszország:
------------

Gazzetta dello Sport:
"Jó hírek: Schumacher már nincs kómában és elhagyta a grenoble-i kórházat."

La Repubblica:
"Schumi - visszatért a remény. A lausanne-i klinikán kezdődik majd a rehabilitáció, családja is végig vele lesz egy olyan elkülönített területen, amelynek célja a privát szféra védelme."

La Stampa:
"Öt televíziós közvetítőkocsi, kéttucat kíváncsiskodó, de egyetlen rajongó sem. A lausanne-i kórház előtt Michael Schumacher ottléte során is minden a napi rutin szerint zajlik."

Corriere della Sera:
"Schumacher kinyitotta a szemét. Közel hat hónap, 169 nap után felébredt a kómából. Rendkívül sok idő, amit a hétszeres Forma-1-es világbajnok a grenoble-i kórház intenzív osztályán eltöltött."

Anglia:
-------

The Times:
"Schumacher ismét hall, miután felébredt a kómából - most egy hosszú, nehéz utat kezd meg."

Daily Mirror:
"Schumacher visszatért a halálból - a Forma-1 legendás alakja felébredt a kómából és megkezdi a rehabilitációt, amely bizonyára hosszú lesz."

Spanyolország:
--------------

El País:
"Schumacher egy kicsivel közelebb került saját lakóhelyéhez."

El Periódico:
"Csak annyit tudunk, hogy Schumacher felébredt a kómából és elhagyta a grenoble-i kórházat. A menedzsere ettől eltekintve hallgatásba burkolózott. Arról nem mondott semmit, hogy mennyire súlyosan károsodott az ex-pilóta agya, mennyire van a tudatánál, vagy hogy tud-e egyáltalán mozogni."

Marca:
"Michael Schumacher harca tovább folytatódik. Korábban padlógázzal élte az életét, most lassan, lépésről lépésre kell haladnia."

As:
"Visszatérés az életbe: balesete után Schumacher az életben maradásért küzdött. Most új harc kezdődik a számára. Lehetséges, hogy sokat visszahoz majd abból, amilyen egyszer volt."

Franciaország:
--------------

L'Équipe:
"Michael Schumacher visszatért. A rehabilitációs folyamat, amely előtt áll, hosszú lesz. De az, hogy Grenoble-ból Lausanne-ba került át, a remény egyik jele."

Le Figaro:
"Michael Schumacher új harca. Bár a korábbi versenyző felébredt a kómából, jövője egyelőre homályosnak tűnik."

Le Parisien:
"A bizonytalanság továbbra is nagy."

Hollandia:
----------

nrc.next:
"Michael Schumacher kilenc élete... Hogy most pontosan hogy van, azt nem lehet tudni. Az viszont biztos, hogy a hétszeres világbajnok soha, de soha nem adja fel."

De Volkskrant:
"A kérdés az, hogy a Schumachert övező médiacirkusz milyen mértékű lesz a lausanne-i rehabilitáció ideje alatt. Hétfőn viszonylag nyugodt volt a légkör. Talán a következő hetekben és hónapokban a sajtó inkább a brazíliai futball-világbajnoksággal, majd a Tour de France-szal foglalkozik majd."

Bulgária:
---------

Standart:
"Csoda történt! Schumi felébredt!"

24 Csassza:
"Michael Schumacher kinyitotta a szemét és önállóan lélegzik."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.