Kevésen múlt a kislurkó élete

Tojás és tojás közt van különbség

Majdnem tragédiával végződött annak az ausztrál kisfiúnak a gyűjtőszenvedélye, aki a halált cipelte be szobájába.

2014.08.03 22:30ma.hu
Kép: Nat Geo

A kisgyerekek szeretnek dolgokat gyűjteni. Legyen az kagyló, érdekes kavics vagy toboz, a szinte még totyogni is alig képes gyerekek széles mosollyal az arcukon pakolják zsebeikbe a "kincseket". Persze ha az ember Ausztráliában lakik, az ilyen szokások is veszélyekkel járnak azon a kontinensen, ami minden lehetséges módon meg akarja ölni a rajta élőket.

Történt ugyanis, hogy a hároméves Kyle Cummings a család Townsville-i kertjében érdekes tojásokra bukkant, amiket gyorsan egy műanyag dobozba rejtett és eldugott a szekrényében. Ugye tudjuk, mi következik. Ön nyert, a kisfiú természetesen a világ egyik leghalálosabb mérgű hüllőjének, a keleti barna kígyónak a tojásait szedte össze.

A kis Kyle szerencséje az volt, hogy a dobozt édesanyja találta meg, aki elhűlve látta, hogy a fedél alatt a kilenc tojásból hét már kikelt, és nyüzsögnek benne a kis kígyók. Mint azt Trish Prendergast hüllőspecialista elmondta, a kígyó bébik foga a kikelés után mindössze néhány milliméter hosszú, tehát ha meg is marják a fiút valószínűleg nem történt volna komoly baj. De ha a gyerkőc bőrére kerülő méreg nyílt sebbe vagy a szájába kerül, akkor szinte biztos, hogy nem éli túl a dolgot.

A hüllőspecialista azóta szabadon engedte a hét kis méregzsákot, hiszen biztosan nem leselkedik elég veszély a börtönszigeten élőkre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.