Egy kertész "veszítette el"

Fejsze állt a szélvédőbe menet közben

A rendőrök szerint egy kertész kisteherautójáról ugrott le a fejsze, ami egy pillanattal később a mögötte haladó autó szélvédőjébe csapódott. Az utas élete nem sokon múlt.

2014.07.31 07:29ma.hu
Fotó: Massachusetts State Police

Igencsak kevésen múlt, hogy az autó utasa életben maradt, amikor egy fejsze csapódott a szélvédőbe és beékelődött a műszerfalba. A gyilkos eszköz az előttük haladó kertész kisteherautójáról pattant le - jelentette a Massachusettsi Állami Rendőrség, amely a baleset után készült képet is nyilvánosságra hozta. A hatóság sem a sofőr, sem az utas nevét nem közölte, mint ahogy a kertészét sem, akit 200 dollárra büntettek, mert nem rögzítette megfelelően a nyitott kocsiban szállított rakományt.

A szakértők külön kiemelték a sofőr szabályos vezetését, amiért dicsérték is: úgy vélik, a csodával határos túlélésben nagy szerepe volt annak, hogy a személygépkocsi vezetője nem lépte túl a 65 mérföld/óra (105 km/h) sebességet, ugyanis ez nemcsak a teherautó mögötti távolságot határozta meg, hanem mint a rendőrség a saját Facebook-oldalán közölte: "ha gyorshajtott volna, a megnövekedett sebesség növelte volna a fejsze becsapódásának erejét, ami azt jelenti, hogy teljesen keresztülrepült volna a szélvédőn, és megsebesítette volna az utast" - utóbbi egyébként a biztos halállal egyenlő.

Közleményük végén felhívták a figyelmet az eset tanulságaira és azt írták: "nagyon hálásak vagyunk, hogy nem lett rosszabb vége".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.