A két unoka is a gyanúsítottak közt van

Fejszével végezték ki a nagypapa tacskóját

Négy fiatalt, köztük a gazdi két unokáját is gyanúsítják a kutyagyilkossággal, amelynek áldozata egy 2,5 éves tacskó. A kutya tetemét egy árokban találták meg, fejszével verték agyon.

2014.05.22 08:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

A rendőrség úgy véli, hogy az állatgyilkosságért felelőssé tehető fiatalok közt ott van a gazdi két unokája is, akiket a korábban elfogott másik két elkövető dobott fel. A stájer területen található Weizben élő férfinak a 30 hónapos tacskóját gyilkolták meg, a nyomozás eddigi adatai szerint egy fejszével verték agyon az állatot, és csak két nappal később találtak rá a tetemére egy közeli árokban. A nagypapa egészen mostanáig nem is gyanította, hogy két unokájának is köze lehet az esethez.

A gyilkosságot még márciusban követték el, és az időközben letartóztatott két gyanúsított dobta fel az unokákat. A vallomás alapján egyelőre úgy tűnik, hogy a négy, 16-18 év közti fiatal egy este elment szórakozni, majd a nagypapa házában aludtak mindannyian. Az éjszaka közepén az egyik 18 éves fiatal felébredt és belerúgott a kutyába, ezt követően verte agyon az egyik társával az ebet.

A gazda feljelentést tett a két vendég ellen, akiket a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki, és mostanra vált világossá, hogy az unokák is benne lehettek a bűncselekményben. Az indítékra azonban egyelőre egyikük sem adott elfogadható magyarázatot - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.