A vámosok szerint nem csempészárut találtak

Gigafogás: 67 óriáscsiga próbált belógni Amerikába

A vámosok azt mondták, nem úgy tűnik, mintha valaki direkt csempészni akarta volna az akár két tenyérnyi méretet is elért afrikai óriáscsigákat, bár a 67 darab szerintük is "szokatlan mennyiség".

2014.07.15 16:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/domdeen

"Nyomozunk, hogy mi történhetett, de nem úgy tűnik, mintha csempészni akarták volna a csigákat" - fogalmazott a határőrség vezetője, miután kiderült, hogy a Los Angeles-i repülőtéren egy Nigériából érkező gépen 67 afrikai óriáscsigát találtak a határőrök. A gigantikus puhatestűek akár a 20 centit is elérik, ha teljes méretükre megnőnek, a kaliforniai fogásban a legtöbb példány 10-15 centi közé tehető.

Mivel a csigákon veszélyes kórokozók is megtelepedhettek, az amerikai hatóságok egy égetőműbe vitték a teljes rakományt, amelynek felbukkanásáról egyelőre semmit nem tudnak. "Vannak esetek, amikor a csigákat véletlenül szállítja be valaki a poggyászával együtt, de ekkora mennyiséget még sosem koboztak el" - mondta Maveeda Mirza vámfőnök, hozzátéve, hogy a csigák által esetlegesen behurcolt paraziták életveszélyesek lehetnek az emberekre nézve és akár a kártevők, akár ők maguk tönkretehetik a környezetet is, ha kiszabadulnak és elszaporodnak. "Bármilyen növényt megesznek" - jegyezte meg.

Arra azonban nem tért ki, miért gondolja, hogy a hatalmas mennyiségű csiga nem szándékosan került a csomagokba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.