Majomkodtak egy sort

Az orangután nem akarta odaadni játékát a biztonsági szolgálatnak

Egy kedvenc plüssállatától megválni nem akaró orangután kétségbe kergette a párizsi Charles de Gaulle repülőtér munkatársait, akik át akarták világítani a játékot.

2014.07.11 22:35MTI
Forrás: Wikipedia

Az emberszabású majom ketrecben utazott Párizson keresztül Chilébe, és nem akarta kiadni kezéből játékát. A biztonsági személyzet csak meg akart bizonyosodni arról, hogy a plüssállat nem rejt semmiféle illegális dolgot - magyarázta a repülőtéri rendőrség illetékese pénteken.

A meglehetősen derék állatot még a megerősítésként kivezényelt biztonsági személyzet sem hatotta meg, ragaszkodott játékához.

Végül a biztonságiak engedtek: az orangutánt kétszer áttolták ketrecében a biztonsági kapun, majd zöld jelzést adtak az utazásához.

Az orangután a legnagyobb testű fán élő állat. A hímek akár 1,75 méter magasra is nőhetnek és elérhetik a 110 kilót. Az egyik leginkább veszélyeztetett állatfaj, már csak Borneó és Szumátra szigetén él a vadonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.