Super Size Monkeys

Diétára fogtak egy túlsúlyos orángutánt Malajziában

Diétára fogtak gondozói egy túlsúlyos orángutánt Malajziában, az állatkertben élő majmot ugyanis a turisták húsz éven át gyorséttermi étellel etették.

2013.07.05 17:02MTI

A 100 kilogrammos, Jackie névre hallgató állat kétszer annyit nyom, mint egy átlagos nőstény orángután - közölte a The Star című malajziai lap pénteken.

A 22 éves majmot három hónapos szigorú diétára fogták: kizárólag leveleket és gyümölcsöket ehet. Egy természetvédő szerint Jackie olyan közeli viszonyba került az emberekkel, hogy kifejezetten kereste a turisták közelségét, ezért a diéta idejére egy másik helyre szállították.

A vadon élő orángutánokat a kihalás fenyegeti. A Borneó szigetén lévő, erősen szétszabdalt populáció 50 ezer, míg a Szumátrán lévő 6600 egyedet számlál - holott egykor még többszázezer példány élt a szigeteken. Az egyedszám csökkenésének hátterében az esőerdők fáinak nagyarányú kitermelése áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.