Jó vádalkut kötött

Ellopta egy ritka dínó lábnyomát, de megússza a börtönt

A utah-i építőmunkás februárban, Salt Lake Citytől délkeletre, a Sand Flats nevű kirándulóhelyen lopott el egy 190 millió éve élt dinoszaurusz lábának lenyomatát őrző 70 kilós sziklát.

2014.07.11 13:20MTI
freedigitalphotos.net/domden

Ellopott, majd eldobott egy ritka dinoszaurusz-láblenyomatot egy amerikai építőmunkás, de olyan vádalkut kötött, hogy egy napot sem kell börtönben töltenie.

A 35 éves Jared Ehlerst akár 45 év börtönre és 250 ezer dollár pénzbírságra is ítélhették volna a nagyon ritka kövület ellopásáért, de mivel egy bírósági meghallgatáson elismerte bűnösségét, csupán 15 ezer dollár bírság megfizetésére kötelezték és egy év próbaidőre bocsátják, amelyből fél évet házi őrizetben kell töltenie.

Tagadás esetén számos súlyos váddal illette volna az ügyészség, bírósági tárgyalásra került volna sor, amelynek végén drasztikus büntetéseket szabhattak volna ki rá.

A utah-i építőmunkás februárban, Salt Lake Citytől délkeletre, a Sand Flats nevű kirándulóhelyen lopott el egy 190 millió éve élt dinoszaurusz lábának lenyomatát őrző 70 kilós sziklát.

Miután a rendőrség kérdőre vonta, a kövületet márciusban beledobta a Colorado folyóba. A ritka fosszíliát nagy erőkkel keresték a hatóságok, de nem találták meg. A most elveszettel együtt a térségben 26 háromujjú dinólábnyomot ismernek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.