Három hónapot kapott

Dinoszauruszcsempészt ítéltek el az Egyesült Államokban

Három hónapos börtönbüntetésre ítéltek kedden az Egyesült Államokban egy férfit, aki teljes dinoszaurusz-csontvázakat csempészett az országba Mongóliából.

2014.06.04 07:45MTI

A floridai Eric Prokopi egyebek között egy Tyrannosaurus hetvenmillió éves csontvázát juttatta az Egyesült Államokba, bár vámnyilatkozatában a külön szállított csontokról azt állította, hogy Nagy-Britanniában talált hüllőmaradványok.

Az összerakott csontvázat később egy dallasi árverésen több mint egymillió dollárért adták el. A bíróság a csempészés mellett hamis nyilatkozat tételében mondta ki bűnösnek. A letöltendő börtön mellett Prokopit közmunkára is ítélték.

A tárgyaláson a vádlottat szokatlan módon még az ügyész is védte, mert a hatóságokkal szemben kimagasló együttműködési készségről tett tanúbizonyságot, emellett paleontológiai szaktudásával is segítette munkájukat.

A bíróság azonban úgy ítélte meg, hogy a csempésznek bűnhődnie kell, hiszen bűnt követett el. A Góbi-sivatagból származó csontokat visszaküldték Mongóliába.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.