Szombattól láthatjuk őket

Életnagyságú, mozgó dinoszauruszok a Millenárison

Mintegy negyven életnagyságú, mozgó és hangot kiadó dinoszauruszt tekinthetnek meg az érdeklődők szombattól a budapesti Millenáris Parkban.

2014.06.06 16:42MTI
freedigitalphotos.net/domden

Az augusztus 24-ig látogatható Dinoszauruszok élete című kiállításon az érdeklődők különböző dinoszaurusz fajokat, köztük Tyrannosaurus rexet, Stegosaurust, Triceratopsot, Velociraptort, Protoceratopsot, Hadrosaurust és Diplodocust láthatnak élethűen rekonstruált dzsungeli körülmények között - mondta el Timár Orsolya, a kiállítás egyik szervezője pénteken az MTI-nek.

Hozzáfűzte: a látogatóknak arra is lehetőségük nyílik, hogy felüljenek egy dinoszaurusz hátára, belemásszanak a szájába vagy belenézzenek egy dinótojásba.

Emellett az ásatási zónában megismerhetik a régészeti munka folyamatát, a terület lezárásától kezdve a csontok feltárásáig, a gyerekek pedig paleontológussá válhatnak, hiszen egy T-Rex csontvázat kell megtalálniuk a számukra kialakított területen.

Timár Orsolya elmondta azt is, hogy az Ukrajnából érkezett tárlatot 5 nap alatt építették fel, s a budapesti helyszín után Oroszországba utaztatják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.