4 szoba, erkély

Eladó Josef Radetzky tábornagy milánói lakása

Eladó az a 233 négyzetméteres milánói ingatlan, amelyben Josef Radetzky tábornagy lakott az itáliai államok 1848-1949-es felkelése idején.

2014.06.11 00:30MTI
freedigitalphotos.net/KROMKRATHOG

A négyszobás, három fürdőszobás, erkélyes lakás egy Pietro Pestagalli tervei alapján 1824-ben épített palazzóban található a Via Cusanin, a Castello Sforzesco közelében. A lakást nemrég újították fel, a remélt vételárat nem hozták nyilvánosságra.

Josef Radetzky 1766-ban Csehországban, a trebnitzi kastélyban született. Hosszú éveken át volt a Lombard–Velencei Királyság területén állomásozó császári csapatok főparancsnoka.

Az 1848-1949-es felkelés idején jelentős győzelmeket aratott a császárnak Veronánál, Vicenzánál, Custozzánál, Mortaránál és Novaránál, valamint Szardínián.

A tábornagy 1858-ban halt meg Milánóban, Ausztriában temették el. Nevét idősebb Johann Strauss a Radetzky-indulóval tette halhatatlanná.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.