Magára rántotta a fiúcska a szobrot

Óriási delfinszobor ütötte agyon a kétéves tipegőt

Az apa elmondása szerint a kétéves kisfiú fel akart mászni a hatméteres delfinszoborra, ám alighogy a talapzatára felágaskodott, a súlyos fém felborult és maga alá temette a gyermeket.

2014.06.11 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Bill Longshaw

Csak pár órával élte túl a szörnyű balesetet, de semmi esélye nem volt a kétéves kisfiúnak, akit egy 6 méteres, fémből készült delfinszobor zúzott halálra. A utahi Kayson Shelton a szüleivel utazott el San Franciscóba, ahol az egyik bolt előtt meglátta a delfint is tartalmazó szoborcsoportot és kíváncsiságból fel akart rá mászni, hogy megérintse. Ahogy az apja az NBC helyi csatornájának elmondta, a kisfiú alighogy fellépett a talapzatra, a szobor rádőlt és súlyos sérüléseket okozott a gyermeknek.

A San Franciscó-i rendőrség szóvivője, Gordon Shyy azt mondta, hogy szinte azonnal a központi kórházba vitték a gyermeket, de a sérülései annyira súlyosak voltak, hogy a halálát megelőző utolsó órákban végig kritikus állapotban volt.

A forgalmas kikötői negyedben már korábban elrendelték az úgynevezett "kék zóna" kialakítását a járdákon, ez egy olyan vonal, amit az utcára nyíló üzletek nem léphetnek át a dekorációval - eredetileg azért jelölték ki, hogy a járdára lógó dolgok ne akadályozzák a közlekedést. A szóban forgó üzlet, amelyik előtt a "gyilkos" szobor is állt, már korábban is büntetést kapott, mert a delfin a kék vonalon kívül állt, így most esélyes, hogy az üzlet tulajdonosának kell felelnie a halálesetért - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.