Hiába vitte kórházba, már késő volt

Agyonverte a lányát az apa, mert másolta a házi feladatát

Saját kútfő helyett másolásból igyekezett teljesíteni a házi feladatát egy 11 éves lány Kínában, ám amikor az apja rajtakapta, annyira feldühödött, hogy végül halálra verte. Megrázó részletek!

2014.05.21 11:51ma.hu

Megölte a lányát egy apa Kínában, mert rajtakapta a 11 éves gyermeket, hogy nem saját maga írja a leckéjét, hanem egy osztálytársa házi feladatát másolja. A Xinhua hírügynökség információi szerint az apa ezen annyira feldühödött, hogy ráparancsolt a kislányra, hogy térdeljen le, összekötözte a kezét, majd elkezdte az ütlegelést. A kórházi jelentés szerint az apa ahol csak érte, ütötte a gyermeket, a testén zúzódásokat és sérüléseket találtak, a nyakán látható nyomok pedig a mintegy öt percen keresztül tartó fojtogatást támasztják alá.

Az apa csak akkor hagyta abba a bántalmazást, amikor a gyermek már nem lélegzett, ekkor állítólag azonnal kórházba vitte, de már nem tudtak segíteni rajta, a sérüléseibe másnap belehalt.

Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Az eset ismételten ráirányította a figyelmet a Kínában általánosnak számító "nevelési" módszerekre, a gyermekbántalmazások szinte mindennaposak az országban, főleg a vidéki területeken. A gyilkosság nagy felháborodást váltott ki, bár sokan azzal magyarázzák az apa tettét, hogy a kínai szülők úgy látják, csak akkor van esélyük a gyermekeknek a boldogulásra, ha jól tanulnak. Emiatt magas elvárásokat támasztanak a gyerekekkel szemben, ugyanakkor egy múlt héten megjelent tanulmány az oktatási rendszert okolja a sokszor irreálisan magas elvárások miatt, ahol az előrelépés kulcsát a szintfelmérő tesztek jelentik.

Ezek a vizsgák olyan stresszt okoznak a diákoknak, hogy nem egy esetben már az öngyilkosságba menekültek a nebulók, van, aki a sikertelen vizsga miatt keseredik el és választja a halált, míg mások már a felkészülés okozta nyomást sem bírják elviselni. Tavaly januárban egy belső-mongóliai diák egy épület tetejéről ugrott le a sikertelen vizsgája miatt, ebben a hónapban pedig egy 13 éves kisfiú akasztotta fel magát Jiangsu tartományban, miután nem sikerült időre végeznie a feladatával.

A szülői bántalmazásra sem a mostani tragédia az egyetlen példa: május elején egy 10 éves fiút ábrázoló fotósorozat sepert végig az interneten, akit állítólag a mostohaanyja vert meg brutálisan, tavaly pedig egy hatéves kisfiút találtak az otthona közelében vérbe fagyva, hiányzó szemekkel. A Shanxi tartományban történt gyilkossággal a fiú nagynénjét gyanúsították, ő néhány nappal az eset után megölte magát.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, Magyarországon hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegélyszámot!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.