A második áldozatot sikerült megmenteni

Benzininjekcióval végezték ki a lovat

Az egyik ló elpusztult a belé fecskendezett benzin miatt, a másiknál szerencsére időben észrevették az intő jeleket és így megkaphatta a megfelelő kezelést. A tettest még keresik.

2014.06.10 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Tina Phillips (Képünk illusztráció!)

Az egyik lovat el kellett altatni, állapota olyan súlyosra fordult az egyelőre ismeretlen tettes(ek) által belé fecskendezett benzintől, a másodiknak az volt a szerencséje, hogy akkor már tudták, mit kell keresni, és így időben el tudták kezdeni a gyógykezelését. A floridai Marion megyében a hatóságok ezer dollár jutalmat ajánlottak fel annak, aki segít a gyilkos nyomára bukkanni - számolt be a helyi WESH tévécsatorna.

Az első esetet június 2-án fedezte fel John Hoogerhyde lótulajdonos, aki egy szokatlan dudorra lett figyelmes a ló nyakán, ami egyre jobban növekedett, és ezzel párhuzamosan a ló egyre letargikusabbá vált. A gazda vérfoltokat is észrevett a ló körül, de mivel nem tudta senki, mi állhat a háttérben, kénytelenek voltak elaltatni a kancát. A boncolás során derült ki az émelyítő igazság, a szakértő azt mondta, olyan volt a ló belső szerveinek a szaga, mintha legalább 20 liter benzint öntöttek volna rá.

Két nappal később Hoogerhyde szomszédja, Leah Greenlead ugyanolyan szúrt sebet fedezett fel egy 6 éves kanca nyakán. "Eleinte olyan volt, mint egy csípés, de aztán elkezdett duzzadni" - mesélte a kamera előtt. Mivel akkor már ismert volt a másik ló boncolásának eredménye, az állatorvos rögtön célzottan tudta elkezdeni az állat kezelését: azonnal megműtötték és hosszabb gyógyszeres kezelés vette kezdetét, ami nagy valószínűséggel megmenti a ló életét.

A megmaradt állatokat egyelőre egy biztonságosabb helyre költöztették, a környéken pedig térfigyelő kamerákat szereltek fel - számolt be a NY Daily News című amerikai hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.