111 évével

Csak a 67. volt a sorban: elhunyt a világ legidősebb férfija

A New York-i férfi halálával egyébként most a legöregebb férfi cím is japánra száll, Sakari Momoio egy nappal később született Imich-nél.

2014.06.09 08:49ma.hu
Forrás: youtube.com

New York-i Alexander Imich vasárnap reggel 111 éves korában halt meg, hivatalosan ő volt a világ legöregebb férfija, írta az index.hu az NBC New Yorkra hivatkozva.

Egy korábbi interjúban, amelyben Imichet arról kérdezték, mi a hosszú élet titka, azt mondta, fogalma sincs, egyszerűen csak nem halt meg korábban, de nem tudja hogy miért így alakult. 1903 februárjában született Lengyelországban, a náci megszállás idején hagyta el az országot, majd költözött feleségével az Egyesült Államokba.

Alexander Imich csak a férfiak között volt a legöregebb, 66 nő is idősebb nála, a számon tartott legöregebb élő ember egy 116 éves japán nő, Misao Okawa.

A New York-i férfi halálával egyébként most a legöregebb férfi cím is japánra száll, Sakari Momoio egy nappal később született Imich-nél.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.