111 éves volt

Elhunyt a világ egyik legidősebb férfija

Száztizenegy éves korában meghalt a világ egyik legidősebb férfija Olaszországban.

2014.04.25 16:55MTI
freedigitalphotos.net/antpkr

Az április 24-én elhunyt Arturo Licatát a szicíliai Enna városában helyezik örök nyugalomra szombaton. A férfi 1902. május 2-án született. Nyolc nappal 112. születésnapja előtt halt meg.

Licatát február 28-án ismerte el hivatalosan a világ legidősebb férfijának a Guinness rekordok könyve, miután az előző rekordtartó, az amerikai Salustiano Sanchez, 2013 szeptemberében elhunyt 112 évesen és 97 naposan.

Világszerte több férfi is akad, aki idősebb Licatánál, ám a Guinness-szerkesztőség az olasz férfit koronázta a világ legidősebb élő férfijává, mert ő volt az egyetlen, aki az összes szükséges dokumentummal igazolni tudta korát, élettörténetét és személyazonosságát - magyarázta Robert Young gerontológus.

Az olasz sajtó előszeretettel foglalkozott Licata történetével, ami nem csoda, hiszen az ország szívesen büszkélkedik "egészségközpontú életfilozófiájával".

A hét gyermekkel, nyolc unokával és négy dédunokával megáldott Licatának nemzedéke sok tagjához hasonlóan nem volt könnyű élete. Már kilencévesen kénbányákban dolgozott és később katonaként is szolgált. Ötvenegy év házasság után, 1980-ban megözvegyült és azóta Enna óvárosában élt. A világ jelenlegi, igazoltan legidősebb élő embere egy japán nő, Okava Miszao, aki 1898-ban született és jelenleg Oszakában él.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.