Sosem volt igazán beteg

Indiában él a világ legidősebb, állítólag 117 éves embere

Állítása szerint még az 1800-as évek legvégén született az indiai férfi, és ezt az igazolványába bejegyzett dátum is alátámasztja, egy orvos viszont vitatja, hogy tényleg 117 éves lehet.

2014.02.20 05:30MTI

Premsai Patel, aki az indiai szubkontinens Csattiszgarh államának Korba kerületében él, azt állítja, hogy 1896. május 11-én született, tehát most 117 éves és 8 hónapos. A nyugdíjas tanár személyi igazolványában is a fenti dátum szerepel - adta hírül szerdán a helyi média.

Egy tekintélyes indiai orvos állásfoglalása szerint azonban egy ember nem élhet 117 évig.

Ha Patel valóban 117 éves, akkor életkorával megdöntötte a korábbi rekordot, amellyel a 115 éves japán Okava Miszao lett a világ legidősebb embere.

Gyermekei szerint Patel nem tart különösebb étrendet, csak ritkán volt beteg, ma is teljesen egészséges, és elvégzi az otthoni teendőket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.