Csak a dohányzásról akar leszokni

Obama nem tud lemondani a rágóról - még királyi társaságban sem!

Barack Obama a normandiai partraszállás évfordulójának fennkölt pillanataiban is rágta rágógumiját, emiatt számos internetfelhasználó nem rejtette véka alá, hogy "berágott" az amerikai elnökre.

2014.06.07 02:30MTI
Forrás: Wikipedia

Miközben a hetvenedik évfordulós ünnepségen a hősi halottak tízezreire emlékeznek, a dísztribünön elegánsan öltözött tengerentúli vezető állkapcsa félreérthetetlenül mozgott. A médiának köszönhetően a vak is láthatta, hogy az elnöki fogak rágógumit őrölnek szünet nélkül.

A twitteresek nem tudták magukban tartani felháborodásukat, csak úgy röpködtek a hozzászólásokban az olyan jelzők, mint a "szégyentelen" vagy a "közönséges". Volt, aki egyenesen neveletlen fráternek nevezte a Fehér Ház lakóját. "Obama, nem kérsz még egy kólát is, míg a Marseilles alatt rágógumit csámcsogsz?" - kérdezte az egyik felhasználó, úgy ítélve meg, hogy több tiszteletet érdemelne a francia nemzeti himnusz. Valamelyik twitter-felhasználó csendesen kérődző bocihoz hasonlította a világhatalom vezetőjét.

Egy másik hozzászóló több udvariasságot várt volna el, ha már Obama éppen a protokolláris szabályokat mindig betartó, méltóságát soha el nem vesztő II. Erzsébettel szívhat egy levegőt. "A királynő megérkezik, Obama pedig rágózik!" - írta méltatlankodva a twitteres.

Az amerikai államfő nem először zúdítja magára a szidalmakat alkalomhoz nem illő rágása miatt. A Nobel-békedíjas dél-afrikai elnök, Nelson Mandela gyászszertartásán ország-világ láthatta a tévéképernyőkön állkapcsának gyanúsan örlő mozdulatait.

A hírügynökségek szerint azonban nem mindenki rágódik ezen a problémán, mert tudni véli, hogy Obama e rossz szokása nem otrombaságából ered. A világ legnagyobb hatalmúnak tartott embere állítólag már régóta próbál leszokni a dohányzásról, ehhez pedig rendszeresen nikotinos rágógumira van szüksége.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.