Nem játék, hanem jótékonyság!

Készpénzes borítékokat rejtett el a dúsgazdag amerikai

Az Elrejtett kézpénz (Hidden Cash) nevű kincskereső játék valójában jótékonysági akció, amelyet egy névtelenségbe burkolózó ingatlanmágnás indított, hogy hatalmas vagyonából ajándékozhasson valamennyit a városának.

2014.05.28 11:30MTI
freedigitalphotos.net/ddpawumba

Kézpénzes borítékokat rejtett el San Franciscóban egy gazdag amerikai. Az egy-egy százdolláros bankjeggyel (22 ezer forinttal) bélelt borítékok lelőhelyéről névtelen Twitter-üzeneteiben lehet utalásokat olvasni.

Az Elrejtett kézpénz (Hidden Cash) nevű kincskereső játék valójában jótékonysági akció, amelyet egy névtelenségbe burkolózó ingatlanmágnás indított, hogy hatalmas vagyonából ajándékozhasson valamennyit a városának - fedte fel szándékát egyes internetes portálokon, köztük a Huffingon Poston - a rejtélyes amerikai.

A játékot a következő hétvégén kiterjeszti Los Angelesre, rögtön utána New Yorkra is. "Nyugodtan adományozhatok naponta ezer dollárt (224 ezer forintot) anélkül, hogy ez a pénzügyi helyzetemet befolyásolná. Ezért szeretnék országos mozgalmat indítani" - írta az ismeretlen filantróp.

"Pár év alatt dollármilliókat kerestem ingatlanokon, sokkal többet, mint amennyit el tudtam volna képzelni. Közben látom, hogy sok barátom, de még a nálam dolgozó kollégák sem képesek maguknak egy takaros házat vásárolni. Ezért komolyan elgondolkodtam és úgy döntöttem, nem elég, hogy a pénzem egy részét elajándékozom, de ezt kreatívan és vidáman fogom megtenni" - vallotta a milliomos.

Az amerikai Time magazin megtalálta a nagylelkű adományozót, de annyit sem árult el róla, hogy milyen nemű az illető. A lapnak elmondta: egyszerűen az a szándéka, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára és pénzt adjon azoknak, akik az élettől kevesebb esélyt kaptak.

Egyúttal arra szólította fel a jómódúakat, hogy kövessék a példáját. Miután a pénzes borítékot elrejtette, a játékos kedvű ismeretlen a @HiddenCash Twitter-címről folyamatosan utalásokat tesz a bankjegyek lelőhelyéről: az egyik a híres Golden Gate-híd lábánál bújik meg, egy másik a Palace of Fine Arts (Szépművészeti Múzeum) közelében. Arra kéri a megtalálókat, posztoljanak "egy szép fotót" a talált kincsről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.