Nem így tervezte, hirtelen ötlet volt

Megfőzte és megette a saját csípőcsontját - csak úgy, művészetből

Eredetileg nem gondolta a norvég művész, hogy egyszer saját magából fog falatozni, és amikor megtette, az is csak egy pillanatnyi hóbort volt, de az biztos, hogy ennél hangosabb reakciót még egyik alkotása sem váltott ki.

2014.05.27 10:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/PinkBlue (Képünk illusztráció!)

Alexander Selvik Wengshoel 25 évvel ezelőtt deformálódott csípővel jött a világra, és élete jelentős részét kerekesszékben vagy mankókra támaszkodva élte. A norvég művész számára azonban végül megadatott a lehetőség, hogy protézist kapjon a sérült csont helyett, és amikor az operációra készült, meggyőzte az orvosokat, hogy engedjék neki filmre venni a műtétet, valamint rábeszélte őket, hogy engedjék, hadd tartsa meg a kivágott csontot.

"Csak fel akartam használni valahogy a művészetemben, de akkoriban még nem sejtettem, hogy egyszer megfőzöm és megeszem" - magyarázta a The Local című norvég lapnak. A megfelelő konzerváláshoz azonban mindenképp alaposan ki kellett főznie a csontot, amin a műtét után némi szövet is maradt. "Ahogy elkezdtem lekapargatni a húst, fogtam egy darabot és arra gondoltam: miért ne tenném" - mármint az evést. "Nem adatik meg minden nap, hogy egy darabka emberi húshoz jussak, ami a sajátom és amit meg lehet enni, úgyhogy egy kicsit belekóstoltam és aztán arra gondoltam, igazán ízletes!" - mondta.

A műtétre négy évvel ezelőtt került sor, se az nem egyértelmű, hogy azóta őrizgette-e a csontot és csak most kóstolt bele saját magába, vagy még a műtétet követő időszakban követte el a bizarr tettét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.