Íme, a legbizarrabb bírósági ügyek

Mi akasztja ki még a bírókat is? Megmutatjuk!

Nemrég napvilágra került, hogy egy férfi akkora összegre perelt több személyt és intézményt is, amennyi pénz összesen nem létezik a világon, de nem ez az egyetlen durva eset, ami a bíróságok elé került.

2014.05.26 11:41ma.hu

22 oldalas periratot nyújtott be néhány napja egy dühös férfi, akit a buszon megharapott egy általa veszettnek titulált kutya, ezért mindenkit, akinek csak egy kicsi köze is volt az esethez - meg akinek még annyi se -, beperelt. A 62 éves Anton Purisima két undecillion dolláros kártérítési összegre tart igényt, annyira, amennyit szó szerint az egész világon összesen nem találni. Persze ő is érzi, hogy ebből egy centet sem fog látni, mert azt mondta: azért jelölt meg ilyen magas összeget, mert az őt ért érzelmi károkat nem lehet pénzzel enyhíteni, az "megfizethetetlen". Az eset alaposan felbolygatta a kedélyeket, pedig Purisima keresete nem is annyira egyedi, vannak, akik hozzá hasonlóan bárhol és bármikor képesek pert indítani... - akár még saját maguk ellen is!

Egy férfi szó szerint ezt tette: közel 3,9 millió dollárra perelte saját magát, állítása szerint megsértette a polgári jogokat azzal, hogy lerészegedett. Robert Lee Brock, aki rablás miatt épp börtönben ül, azt mondta, a vallása tiltja az alkoholfogyasztást. A rabláson viszont épp akkor kapták rajta, amikor nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott. Aztán az amerikai kormánytól akart kártérítést kapni, mert állítása szerint addig nem tud dolgozni, míg a virginiai börtönben ül. A bíró persze elutasította a keresetét, de az ítéletben nem felejtette el megdicsérni Brock "innovatív megközelítését".

A nőcsábász Rolf Eden is szokatlan okból indított pert 2007-ben egy 19 éves lány ellen: miután a sztriptízbár tulajdonosa kedélyesen elcseverészett Katharina Weiss-szel, még pezsgőt is ittak együtt, a lány nemet mondott a szíves invitálásra, amivel az akkor 77 éves playboy az ágyába akarta őt hívni. Edenről úgy tartják - legalábbis ő ezt híreszteli saját magáról -, hogy nagyjából háromezer nővel volt dolga eddigi élete során, a per utolsó szakaszában pedig kijelentette: "Megrázó volt, nő még soha nem mondta ezt nekem!" - mármint azt, hogy "nem".

Fotó: freedigitalphotos.net/Salvatore Vuono

Egy orosz asztrológus, Marina Bai a NASA-t perelte 63,7 milliárd forintnyi összegre, mert úgy vélte, hogy amikor az amerikai űrkutatási hivatal egyik szondája összeütközött egy üstökössel, akkor hibás lett a horoszkópja. Ráadásul a szonda által megbolygatott Tempel1 nevű üstökös, ami a Földtől 82 millió mérföldre haladt el 2005 júliusában, különös fontossággal bírt Bai számára, mert állítólag a nagyapja akkor vallott szerelmet a nagymamájának, mikor épp együtt nézték az üstököst. A vád szerint a NASA "megsértette az üstökös életét és lelki egyensúlyát". Egy fizikus viszont kimondta, hogy a szonda nem befolyásolta az üstökös pályáját, így ezt a keresetet is elutasították.

Nem úgy Cathy McGowan igényét, aki azért perelt be egy rádiócsatornát, mert egy betelefonálós nyereményjátékban azt mondták neki, hogy nyert egy Renault Cliót, ám mire házhoz szállították, kiderült, hogy az "álomautó" csupán tíz centis - valódi kocsi helyett egy játékautóval akarták kiszúrni a nyertes szemét. A műsorvezető megpróbálta megmagyarázni, hogy az egész csak egy vicc volt, a 26 éves nőt viszont ez nem hatotta meg, akkora összegre perelte be a rádiót, amennyibe egy igazi Clio került 2001-ben, az eset idején - és a bíró kimondta, hogy a rádiónak fizetnie kell.

Egy oregoni, Portlandben élő férfi Michael Jordant pécézte ki magának, hátha tud tőle egy kis pénzt szerezni. Allen Heckard azért nyújtott be keresetet a híres kosaras ellen, mert "úgy néz ki, mint ő". A pert 2006 júliusában indította, és 830,6 millió dollárt szeretett volna kapni, mert állítólag lelki sérülést okozott neki, hogy többször is összekeverték Jordannel. Hogy végül hogyan zárult a per, arról már nem szól a fáma.

David Mason, a 30 éves férj a saját feleségét, Brendát perelte be, mert a 31 éves asszony úgy döntött, a szexuális együttléteket heti egy alkalomra korlátozza. A nő azzal indokolta a megvonást, hogy nem akar harmadszorra is teherbe esni. A férj első fokon megnyerte a pert, de amikor az asszony fellebbezett, a bíróság végül elvetette az ügyet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.