Nem kamu

Schwarzenegger perel

Egy nevadai céget, az Arnold Nutrition Groupot pereli a színész a képmásának jogosulatlan használata miatt.

2014.05.23 01:30ma.hu

Kaliforniai kormányzóként Arnold Schwarzenegger a személyiségi jogokat – neveket, képeket, képmásokat – védő törvény kiterjesztését szorgalmazta. Most egy nevadai céget, az Arnold Nutrition Groupot pereli 10 millió dollárnyi kártérítést követelve, amiért az „pimaszul ellopta és kihasználta” a színész képmását termékei népszerűsítésére - írja a no kamu blog a hollywoodreporter.com-ra hivatkozva.

A panasz szerint Schwarzenegger „soha nem támogatna vagy kerülne kapcsolatba egyetlen fitnesz vagy táplálkozási kiegészítő termékkel sem alapos vizsgálatok és tesztek nélkül, hogy garantálhassa a termék egészségre ártalmatlan voltát és hasznosságát a sportolók számára.”

Nem ez az első alkalom, hogy Schwarzenegger kihasználta az állam személyiségi jogok védelmére vonatkozó törvényének előnyeit. Pár hónappal azután, hogy újra hivatalába iktatták 2004-ben, az egyik cége beperelte az ő képmása alapján tervezett gépfegyveres bólogató-baba készítőit, ezt az ügyet később peren kívüli megegyezéssel zárták le. Schwarzenegger nem volt mindig ennyire pereskedésre hajlamos, például nem hallgatott a javaslatokra, hogy egy videójáték-gyártót vigyen bíróságra, amikor az egy olyan játékot dobott piacra, amelynek egyik karaktere erős osztrák akcentussal beszélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.