Begolyózik a szemünk a sok nullától

Kártérítést kér, de annyi pénz az egész világon nincs

Megharapta egy dühös kutya a buszon a férfit, ezért ő sorban beperelt mindenkit, aki csak az útjába akadt, ráadásul akkora összegre, amennyi szó szerint az egész világon sincsen.

2014.05.20 08:33ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/podpad

Hallottak már valaha az undecillionról? És azt tudják, hány nullával írják? Eláruljuk: az első számjegy után pontosan 33 nulla áll. Na ilyenből kér kettőt is dollárban egy amerikai férfi kártérítésként, mert megharapta őt egy kutya a buszon. Az összeggel csupán egy aprócska baj van: azon túlmenően, hogy önmagában is irreálisan magas egy kutyaharapásért, ekkora vagyon az egész Földön összesen sincs.

Anton Purisima ugyanakkor azt mondja, a kár, ami őt érte, nem helyrehozható, ezért pénzben már nem is kifejezhető. Így hát sorban beperel mindenkit, akinek csak egy kicsi köze is volt a balesetéhez - meg olyat is, akinek nem. A 62 éves férfi 22 oldalas vádiratot nyújtott be a New York-i bíróságra, amelyben részletesen beszámol a fizikai sérüléseiről és mindazokról a lelki megrázkódtatásokról, amelyek őt az incidens kapcsán érték.

A középső ujját megharapó kutyán kívül, aki a férfi szerint veszett volt, pert indított egy kínai pár ellen, akik "illetéktelen képeket" készítettek róla a vérző kezével, meg a LaGuardia repülőtér egyik kávézója ellen is, bár az egyelőre nem egészen világos, hogy nekik mi közük a harapáshoz. Mindenesetre a periratban a férfi azt állítja, hogy csorbát szenvedtek a polgári jogai, diszkrimináció érte a származása miatt, továbbá összeesküvés, megtévesztés, megtorlás, csalás, gyilkossági kísérlet (!), zaklatás és érzelmi megrázkódtatás szándékos okozása áll még a hosszú lajstromban.

A vádlottak közt nemcsak a közlekedési társaságot és a kávézó egész hálózatát találjuk, de ott van New York városa, több egészségügyi ellátóközpont, köztük kórházak és egészségügyi magánszolgáltatók, egy áruházlánc két üzlete, és a repülőtér is. A férfi mindazonáltal nem ismeretlen a bíróságok előtt: 2010-ben a Kínai Népköztársaság és több nagy bank ellen nyújtott be vádiratot, de a jelek szerint onnan nem sikerült kellő vagyonra szert tennie, ezért most folytatja ámokfutását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.