Európai körutazásra indult

Megvan a csecsemőgyilkos nő: a vonat vécéjében szült

A büfékocsi személyzetének és a bankkártya-használatnak köszönhetően megtalálta a rendőrség azt a nőt, aki a múlt héten egy nemzetközi vonat vécéjében szülte meg fiát és hagyta megfulladni.

2014.05.26 07:31ma.hu

Néhány napos nyomozást követően az osztrák rendőrség letartóztatott egy 21 éves dél-koreai diákot, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő szülte meg a Budapestről Bécsen és Salzburgon át Münchenbe tartó nemzetközi gyorsvonaton talált kisfiút és a sorsára hagyta. A gyermekre múlt hét kedden találtak rá a vonat egyik vécéfülkéjében, de már nem lehetett segíteni rajta: az újszülött fiúcska megfulladt. A gyermekre a vonat egyik takarítója bukkant rá, aki a vécé közelében lévő vérnyomokra figyelt fel, a gyermeket az anyja a szemeteskukába dobta.

A véres foltok a vonat ebédlőjéig folytatódtak, a pincér pedig emlékezett rá, hogy azon az ülésen egy vékony nő ült, rövid, sötét hajjal. A rendőrség három országban kezdett összehangolt nyomozásba, hisz a vonat Magyarországot, Ausztriát és Németországot is érintette útja során, az újszülöttre akkor találtak rá, amikor a szerelvény Hacker és Donnersbergerbrücke között haladt. Az elsődleges vizsgálatok azt nem tudták még kideríteni, hogy a gyermek a vonaton született-e, vagy a nő már korábban hozta világra és úgy vitte fel a vonatra, ahol aztán kidobta. Az azonban már a megtalálásakor szinte biztos volt, hogy egészségesen született meg, és csak később fulladt meg.

Fotó: freedigitalphotos.net/winnond

A 21 éves gyanúsítottat a hitelkártya-használata alapján is nyomon tudták követni a rendőrök, a vonaton ugyanis azzal fizetett, és az is kiderült, hogy Párizsban tanul, de egy barátnőjével útnak indult, hogy bejárja Európát. A nyomozók akkor csaptak le rá, amikor épp visszament Bécsbe, hogy onnan folytassa a körutazását Prágába. Jelenleg letartóztatásban várja a tárgyalását, amelynek végén akár öt év börtönre is számíthat gyermekgyilkosság miatt.

"Rendkívül vékony nő, így titokban tudta tartani a terhességét. Azt mondta, hogy örökbe akarta adni a gyermeket a születése után, ám halva jött a világra. Barátnője ismeretlen okból elhagyta a vonatot, amikor megérkeztek Bécsbe, a terhes nő viszont folytatta útját Németországba, és eközben szült meg. Feltörölte a vért és a babát a kukába dobta. Később visszatért Bécsbe, ahol újra találkozott a barátnőjével és együtt folytatták volna útjukat Prágába. Az állomáson tartóztatták le" - mondta az Austrian Times című osztrák hírhonlapnak Roman Hahslinger, az ausztriai rendőrség szóvivője. Azt egyelőre nem tudják, ki a gyermek apja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.