Kutatóakció

Megvan az eltűnt vitorlás, de a legénységnek nincs nyoma

Az amerikai tengerészgyalogság megtalálta az Atlanti-óceánon a Cheeki Rafiki vitorlást.

2014.05.24 10:15MTI
Fotó: independent.co.uk

Az amerikai tengerészgyalogság egyik helikoptere megtalálta az Atlanti-óceánon a Cheeki Rafiki nevű brit vitorlás hajót, de négytagú legénységének nem lelte nyomát - közölte szombaton az amerikai parti őrség. Hozzátették, hogy - a rossz időjárási körülmények miatt is - felfüggesztették a kutató-mentő akciót.

A négy hajós a Karib-tengeren vett részt egy nemzetközi regattán a 12 méter hosszú Cheeki Rafiki nevű vitorlással. Hazatérőben Massachusetts állam magasságában, mintegy ezer kilométerre a partoktól jutottak bajba másfél héttel ezelőtt, majd megszakadt velük a kapcsolat. Utoljára azt jelentették, hogy irányt változtatnak, és az Azori-szigetek felé veszik útjukat, mert a hajó léket kapott.

Szombaton egy teherhajó, amely részt vett a kutatásban, észrevett és lefényképezett egy felfordult hajótestet, amelynek formája illett a Cheeki Rafikire. Feltehetőleg ugyanezt lokalizálta az amerikai tengerészgyalogság is a massachusettsi partoktól 1850 kilométerre északkeletre.

A nemzetközivé vált kutatóakcióhoz a héten a brit légierő is csatlakozott, repülőgépet küldött az Atlanti-óceán északnyugati partjaihoz az amerikai és kanadai parti őrség segítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.