Kimentették a vízirendőrök

Vitorlás kishajó sodródott a Balatonon

Vízirendőrök mentettek ki a Balatonból egy bajba jutott vitorlást Balatonberénynél, személyi sérülés szerencsére nem történt.

2013.11.22 11:24Havariapress

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság rendőreire csütörtökön délután érkezett segélyhívás egy, a tó vizén sodródó vitorlás kishajóról, mellyel az utasai sehogy sem tudtak partra jutni a viharos szélben.

Az egyenruhások a jelzést követően azonnal elindultak a Balatonberény előtti vízterületre, ahol a parttól körülbelül egy kilométer távolságban találták meg a segélykérőket, a vitorlás fedélzetén. A helyszínen kiderült, hogy műszaki probléma keletkezett a hajó motorjában, ami miatt a vízijármű nem tud önerőből kijutni a kikötőbe.

A vízirendőrök ezért saját járművükkel vontára vették a vitorlás kishajót, és biztonságba helyezték a balatonmáriai kikötőben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.