"Később ébredtem, mint az újságcikk megjelent"

Felmentették Nócit: nincs bizonyíték az ittas vezetésre

Másfél évvel ezelőtt öntudatlan állapotban találtak rá az M0-ás autópálya középső sávjában Czifra Noémire, alias Nócira. Ügyében most született meg az ítélet: a bíróság felmentette a vádak alól.

2014.05.14 07:29ma.hu
Fotó: RTL Klub / Fókusz

2012. december 8-án eszméletlenül találtak rá az M0-ás autópálya középső sávjában Czifra Noémire, akit annak idején csak Nóciként ismert az ország. Az egykor ünnepelt műsorvezető vérében jelentős mennyiségű alkoholt lehetett kimutatni, ám azt a bíróságnak kellett megállapítania az orvosszakértői eredmények alapján, hogy vajon ittasan vezetett-e a híresség, vagy csak azt követően fogyasztott alkoholt, hogy a kocsija leállt.

A műsorvezető ügyében négy tárgyalás után, másfél évvel az esetet követően felmentő ítélet született elsőfokon, eszerint nem állapítható meg, hogy az alkoholfogyasztás pontosan mikor történt, és nincs bizonyíték arra vonatkozóan, hogy Nóci ittasan vezetett volna. Mint a Fókusz kamerája előtt elmondta, valójában az történt, hogy útközben kifogyott az autójából a benzin, a sötét éjszakában viszont az autósok nem álltak meg, hogy segítsenek neki. Egyedül nem tudta letolni az autót az útról, ahhoz túl vékony alkatú, és mivel aznap éjjel mínusz tíz fok volt, végül alkohollal próbálta enyhíteni a csontig hatoló hideget - ezután talált rá egy másik járművezető.

A per központi kérdése végig ez volt, hogy vajon az alkohol a vezetés előtt, közben, avagy tényleg csak utána került a szervezetébe, a mostani ítélet szerint tehát Nóci nem bűnös.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.