Ha egyszer beléptél...

Extrém vízicsúszda: zuhanás a mélybe

Aki egyszer beállt az indítófülkébe, annak már nincs visszaút: az ajtó bezárult, a visszaszámlálás elindult, és aztán eltűnik a talaj a lábunk alól. Nem a világ legnagyobbja, de így is rémisztő az új vízicsúszda!

2014.05.13 10:29ma.hu
Fotó: YouTube

Nem is olyan rég még a legegyszerűbb vízicsúszdák is élményszámba mentek, manapság viszont egyre kevésbé őszinte a mosoly az arcokon csúszás közben. Persze az adrenalinfüggők a rémület ellenére újra és újra át akarják élni az élményt, ezért aztán sorra jelennek meg a világon a legextrémebb csúszdák. Az alábbi videón látható építmény a floridai Orlandóban található Sea World Aquatica víziparkban borzolja a legbátrabbak idegeit, pedig se túl magasnak, se túl hosszúnak nem mondható, méretei alapján alighanem számos más csúszdával szemben alulmarad.

Csakhogy van valami, ami igencsak szokatlan, és ez maga az indulás. Az egyik pillanatban az ember még gyanútlanul áll egy plexifalú kapszulában, a következőben pedig szabadeséssel zuhan a semmibe, és csak egy végtelennek tűnő másodperc után érzi meg a csúszda borítását a lába alatt. A legrosszabb az egészben, hogy még csak felkészülni sem igen lehet rá: eddig az ember összeszedte a bátorságát, aztán vett egy nagy lendületet és... és ha az utolsó pillanatban meggondolta magát, vissza tudott lépni.

Itt viszont ilyen nincs. A vendég belép a fülkébe, és aztán minden a vízipark alkalmazottján múlik, a visszaszámlálás elindul, és egyszercsak eltűnik a lábunk alól a csapóajtó. Nos, hányan próbálnák ki?

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.