Már soha nem fog meggyógyulni a lába

Hatszorosan tört el a lába a selejtes vízicsúszda miatt

Hat helyen tört el a lába, és ahhoz sem sok hiányzott, hogy amputálják, de a férfi azóta se kapott kártérítést. Pedig a nyaralóhely csúszdája egyértelműen nem felel meg - azóta se! - az előírásoknak.

2014.03.12 18:35ma.hu

Vidám nyaralásnak indult, de rémálom lett a vakációból, amikor a 46 éves Des Jarvis egy törökországi víziparkban lecsúszott az egyik csúszdán. A brit férfi csak azt vette észre, hogy egy pillanat alatt a medence végéhez ért, a következő másodpercben pedig éles fájdalom hasított a lábába, utóbb kiderült, hat helyen tört el a bokája és a lábszára. A Didim Beach Resortban a vízicsúszdás medencének nem hagytak elég helyet, így nincs meg a szükséges távolság, hogy lecsúszva még biztosan a vízbe csapódjanak a strandolók, és ahhoz sincs kellő távolság, hogy a lendületük biztonságos szintre lassuljon.

Noha a súlyos baleset két évvel ezelőtt történt, a vízipark ezen szolgáltatása mind a mai napig üzemel, és még az sem adott okot a bezárására, hogy Jarvis után további öt nyaraló szenvedett kisebb-nagyobb sérüléseket ugyanebben a medencében - adta hírül a Daily Mail. A kétgyermekes apát épp ez bántja a legjobban: szeretné, ha másoknak nem kellene úgy szenvedniük egy műszakilag hibás konstrukció miatt, mint neki.

A vízicsúszda

A férfit a baleset után ötször kellett megműteni, és az is felmerült, hogy egy csontját megtámadó fertőzés miatt elveszítheti a lábát. Szerencsére ezt sikerült elkerülni, de ahhoz, hogy a jobb lába csak két centivel legyen rövidebb a balnál - ennél jobb eredményt nem tudtak már elérni -, három helyen el kellett törni a sípcsontját, amit most 18 fémszegecs és rúd tart össze. A korábban ablakszerelőként dolgozó férfi már soha nem mehet vissza dolgozni, állapotát pedig ahhoz hasonlította, amit az ember a purgatóriumban él át, csak kiegészítve az állandó fájdalommal.

"Elvesztettem két centit a jobb lábamból, amikor le kellett vágni a csontból a fertőzött darabot. Most három darabban van a lábam. Undorító az egész, az életem egy szüntelen harc a fájdalommal és az érzelmekkel. És ráadásként az a kegyetlenség, hogy azt mondták, soha nem leszek képes visszatérni ahhoz a munkához, amit szeretek. Ez minden, amihez értek, már 24 éve, és most vége" - fakadt ki a férfi. "Nincs többé életem, nem mehetek el, öltözhetek fel, szocializálódhatok, semmi!" - mondja, és keserűen jegyzi meg, hogy az üdülést szervező cég a gyermekeitől is elrabolta őt, nem tud velük játszani, focizni, ahogy szeretné.

"A legkevesebb, amit tehetnek, hogy kártérítést fizetnek nekem. Életem minden percében pizsamában kell élnem, mert semmilyen nadrág nem megy át a fémketrecen, ami a lábamat tartja." A jogászok közben keresik a módját a csúszda bezárásának, mert ahogy mondják: ha valaki fejjel előre csúszik le, annak esélye sem lesz a túlélésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.