Csak 15 perc jutott a jóból

Rekord született: ezer szerencsést masszíroztak egyszerre

Kereken ezer masszőr izzította a kezeit és ugyanennyi páciens várta a rövid, de még így is jóleső masszázst az indonéz Bali szigetén, ahol a hétvégén megdöntötték a korábbi rekordot.

2014.05.12 14:29ma.hu
Fotó: YouTube

A Giunness Rekordok Könyve egyelőre nem erősítette meg hivatalosan, hisz mindig meg kell várni a hitelesítést egy-egy új rekordnál, ám aligha vehetik el az új rekord dicsőségét az indonéz Bali szigetén hétvégén masszírozó ezer szakembertől. Kereken ennyien térdeltek a gyékény mellé, ahol ezer szerencsés kiválasztott részesülhetett egy ingyenes, bár mindössze 15 percig tartó masszírozásban.

A lelkes önkéntesek ezzel megdöntötték azt a rekordot, amelyet tavaly júliusban állítottak fel Thaiföldön: ott 641 masszőr végezte a fogásokat a pácienseken, akiknek ráadásul csak 12 perc jutott ki a jóból. A rekorddöntés után a résztvevők egyike - a masszázst kapók közül - elmondta, hogy imádja a balinéz masszázst. "Ausztráliában 80-90 dollárt is kell fizetni érte, míg Balin csak 30 dollárba kerül" - magyarázta.

A masszőrök egész Indonéziából özönlöttek a helyszínre, hogy részesei lehessenek a nagyszabású eseménynek, ám nem mindenki volt olyan szerencsés, hogy be is került. "Sok masszőrt el kellett utasítani, mert mindössze ezerre volt szükség" - mondta Ketut Kamiasih, aki bekerült a csapatba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.