Kikeltek a kukacok a filterben

Próbálta már a teát... egy kevés zöld lárvával?

Ahogy a népi hiedelem tartja: amelyik alma kukacos, az biztos nem romlott. Kérdés, hogy mennyire igaz ez a teafilterre, no meg legfőképp hogy van-e bárki, aki még ezek után is beletenné a forró vízbe.

2014.04.25 15:29ma.hu
Fotó: Gemma Nelson

Ha az ember jó minőségű teára vágyik, természetes, hogy szeretné, ha minél jobban "bio" a termék, ám valószínűleg ezt csak kevesen értelmezik úgy, hogy néhány zöld lárva is belefér. Márpedig a Londonban élő Gemma Nelson épp ilyen teát kapott, akaratán kívül. Amikor kibontotta a nem sokkal korábban vásárolt epres-krémes teát és a filtert beletette a csészéjébe, azt hitte, rosszul lát: az áttetsző csomagban szemmel láthatóan vonaglottak a kukacok a forró víztől. "Élők voltak, azok a zöld valamik ott vonaglottak a teafilteren belül. Felháborítónak és undorítónak tartottam" - idézte a nő szavait a Metro című lap.

Gemma Nelson természetesen rögtön a Charbrew tea gyártójához fordult panaszával, ám a lefolytatott vizsgálat után azt a választ kapta, hogy a szennyeződés biztosan nem náluk került a teába. "Küldtem nekik egy képet a filterekről, és ők e-mailben válaszoltak, miszerint biztonsági eljárásokat vezettek be, a fertőzés tehát nálam történhetett a végén, ám fogalmam sincs, hogy a lezárt dobozba hogyan kerülhettek volna bele a bogarak. A peték már benne voltak!" - háborgott a nő.

A cég egy nyilatkozatában közölte, hogy a gyártási folyamat megfelel a szigorú ISO 2200-as élelmiszer-biztonsági szabványoknak és a csomagolás előtt egy CO2-kamrában sterilizálják az összes növényi terméket, hogy az ne válhasson semmilyen mikroorganizmus vagy rovar táptalajává. Ennek ellenére Nelson kisasszony kijelentette, hogy soha többé nem hajlandó teát inni, inkább áttér a kávéfogyasztásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.