Drámai részletek a halott kétéves boncolásáról

Megrázó: cigarettával égette és halálra verte a kislányát

Már a kihantolása után sejteni lehetett több jelből, hogy a kétéves kislány súlyos bántalmazás áldozata lett, a most elkészült boncolás viszont drámai részletekre világít rá.

2014.04.15 14:58ma.hu

Tariji Gordon rövidke élete február elején ért véget, haláláért már a holttest felfedezése óta az anyját vádolja a floridai hatóság. Arról azonban, hogy valójában milyen kegyetlen kínzásokat kellett kiállnia a kétéves kislánynak, a boncolási jegyzőkönyv elkészülte előtt csak sejtései lehettek a nyomozóknak. A sanfordi kislány holttestének most elkészült vizsgálata még annál is szörnyűbb képet fest az otthon uralkodó állapotokról, mint amit korábban feltételeztek.

A gyermek tetemét otthonának kertjéből ásták ki, onnan, ahová előzőleg az anyja hantolta el. Az apa, Timothy Gordon az első kihallgatások egyikén elmondta, hogy február 6-án látta, amint élettársa, a gyermek édesanyja, Rachel Fryer olyan erővel ütötte meg a gyermeket, hogy ő a földre esett - a nő azzal magyarázta a felindultságát, hogy idegesítette, amiért a kislány bepisilt. Egy órával később kint járt a családnál egy közösségi ellátószervezet egyik munkatársa, de ő azt mondta, hogy nem észlelt semmi gyanúsat, sőt, a kislány épp aludt az ottlétekor, bár egy pillanatra kinyitotta a szemét.

Fotó: freedigitalphotos.net/zole4

Az elsődleges vizsgálatokból azt már tudni lehetett, hogy a kislányt a halála előtt nem sokkal egy tompa tárggyal fejbeverték, amitől az agya jobb oldala bevérzett, az anyja viszont ezt cáfolta, csak annyit ismert el, hogy vagy fél órán keresztül próbálta újraéleszteni a kicsit, miután felfedezte, hogy nem reagál semmire. Később egy bőröndbe tette és élettársával közösen temették el a kertbe. A most nyilvánosságra került boncolási jegyzőkönyv-részletekből azonban az is kiderült, hogy ha a fejét ért ütés után azonnal kórházba viszik a gyermeket, még meg lehetett volna menteni. Tariji nem egész 24 órával azután halt meg, hogy anyja megütötte.

A bántalmazás azonban nem az első alkalommal történt meg. Mint a szakértő rámutatott, a kislány testén olyan nyomokat találtak, amely arra utal, hogy úgy próbálták fegyelmezni, mintha a kezét a feje fölé rögzítették volna ragasztóval és hosszabb ideig úgy kellett maradnia, ezen kívül legalább két harapásnyomot is felfedeztek a kis testén, amelyek az anyjától származnak. A gyermeknek egy helyen nagy foltban hiányzott a haja és az első két foga sem volt már meg. Arcán számos sebhely mellett két cigarettacsikk-nyomra is bukkantak - számolt be a News13 című amerikai hírportál.

A nyomozók, akik több másik gyermekkel is beszéltek, elmondták, hogy Tariji társaitól tudják, hogy előfordult, hogy az anyja seprűnyéllel vagy felmosórúddal ütötte addig, míg Tariji sírni nem kezdett. Fryer február óta előzetes letartóztatásban van, a bíróság nem tette lehetővé az óvadékot a számára, elsőfokú gyilkossággal, súlyos emberöléssel és gyermekbántalmazással vádolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.