Három napig voltak kikötözve a tolvajok

Majdnem belehaltak: gyilkos hangyák közé vetették a motortolvajokat

Az orvosok szerint nem sok idő kellett volna ahhoz, hogy belehaljon két fiatal tolvaj a motorlopás miatt elszenvedett büntetésbe, amit a falusiak a maguk módján oldottak meg: tűzhangyák közé kötözték a két férfit.

2014.04.15 10:52ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/Sweet Crisis

Különösen kegyetlen módját választották a büntetésnek egy Amazonas-menti falu lakói, miután két fiatalt meggyanúsítottak azzal, hogy elloptak három motort. A 18 és 19 éves férfi kis híján belehalt a büntetésbe, életüket csak annak köszönhetik, hogy családjuk gyorsan össze tudta szedni a nyugat-bolíviai Ayopaya faluban élők által követelt váltságdíjat, több mint 800 ezer forintnak megfelelő összeget - ez az országban csaknem négy évnyi átlagfizetésnek felel meg.

Az egyik férfi nővére elmondta, hogy a falusiak majdnem három napon keresztül tartották kikötözve a gyanúsítottakat, és csak akkor engedték őket el, amikor a rokonok megtérítették a három ellopott motor árát. Addig viszont egy olyan fához kötözték a fiatalokat, amely a tűzhangya legfőbb élőhelye, ennek a fajtának a csípése akár halálos is lehet, főleg akkora dózisban, amekkora a három nap alatt a két férfi szervezetébe jutott.

A bolíviai Cochabamba kórház orvosa, Dr. Roberto Paz elmondta, hogy a fiatalok egyike még mindig intenzív osztályon küzd az életéért, a másiknak pedig dialízisre volt szüksége a veseelégtelenség miatt. Az egyik ápoló szerint a férfiak biztosan meghaltak volna, ha a család nem fizeti ki időben a váltságdíjat. A Közép- és Dél-Amerikában honos tűzhangyák - tudományos néven pseudomyrmex triplarinus - mérgét kis mennyiségben az arthritis (ízületi gyulladásos betegség) hagyományos gyógyítására használják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.