Kutyaürülék is a bűnlajstromon

"Zaklató vagyok" - furcsa bírói ítélet

"Én egy zaklató vagyok" felirattal a kezében kellett álldogálnia vasárnap több órán keresztül az Ohio állambeli South Euclid egyik utcasarkán egy férfinak, aki szerint az ügyében ítélő bíró igazságtalan büntetést szabott ki és tönkretette az életét.

2014.04.14 13:15MTI
Az igazság odaát van... (fotó: YouTube.com)

A helyi sajtó szerint a 62 éves Edmond Aviv igyekezett figyelmen kívül hagyni a rövid performanszát méltató dudálásokat és a meg-megálló járókelőket. "A bíró tönkretett engem. Ez egyáltalán nem igazságos" - hangoztatta az ohiói férfi.

Aviv ellen azért indult eljárás, mert szomszédasszonya azt állította, hogy a férfi évek óta zaklatja őt és rokkant gyermekeit. A bíróságon Aviv nem ismerte el, de nem is tagadta az ellene felhozott vádakat.

Az ítélet részeként a férfinak öt órán át kellett maga előtt tartania a feliratot, amely szerint: "Én egy zaklató vagyok. Rokkant gyerekekbe kötök bele, és intoleráns vagyok azokkal szemben, akik különböznek tőlem. A cselekedeteim nem tükröznek megbecsülést azon sokszínű South Euclid-i közösség iránt, amelyben élek".

Sandra Prugh levélben számolt be a bíróságnak arról, hogy Aviv etnikai gyalázatnak nevezte őt, amikor örökbe fogadott fekete gyermekeit tartotta a karjában, számos alkalommal leköpte, rendszeresen kutyapiszkot dobott a fia autójának szélvédőjére és egyszer ürülékkel kente össze a tolószékfeljárójukat.

Avivot továbbá 15 napnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és a férfinak dühkezelési terápiára, valamint tanácsadásra kell járnia és egy bocsánatkérő levelet is kellett írnia szomszédasszonyának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.