Földrengés temette el a feng-shui mestert

"Ez jó temető" - mondta a mester, és meghalt

Épp egy temetkezési helyet vizsgált egy feng-shui mester Kínában, amikor hirtelen megmozdult a föld, és maga alá temette őt hat másik emberrel együtt. Csak egy túlélője maradt a tragédiának.

2014.04.03 09:15ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Élve temette maga alá a föld a feng-shui mestert, másodpercekkel azután, hogy ő kinyilvánította: a hely tökéletesen alkalmas a temetkezésre. Az 55 éves Zheng Guoqiang elismert szakértőnek számított hazájában, és számos helyet vizsgált már meg abból a szempontból, hogy megfelelőek-e a rezgések egy-egy adott célnak, illetve ha nem, akkor hogyan lehet javítani rajtuk. Ezúttal a kínai Guangdong tartományban található Zhaoquing település nevében kapott megbízást, hogy nézze meg, nyugalomban pihenhetnek-e a holtak a kiszemelt helyen.

A mester körbejárta a helyet és megállapította, hogy minden szempontból tökéletes temetkezési hely lehet ott, ám másodpercekkel később megmozdult a föld, és mielőtt még biztonságos helyre menekülhettek volna az ott lévők, máris maga alá temette őket. A halottak közt a megbízó két rokona, egy Wu nevű taoista és három temetői dolgozó is van. A tragédia egyetlen túlélőjét jelenleg kórházban ápolják, állapota stabil.

A Metro című brit lap idézte Zheng egyik barátja, a metafizikus Lee Chengze szavait is, aki elmondta: most már a helyére került az ok, hogy miért döntött úgy a mester, hogy egy "rossz napon", vasárnap megy el a temetőt megnézni. A távol-keleti országokban erősen tartja magát az a hit, hogy mindennek megvan a maga ideje, és néha az irracionálisnak tűnő dolgok utóbb komoly jelentőségűnek bizonyulnak, ezúttal Zheng mesternek volt megírva a sorsában, hogy azon a napon épp akkor és ott kell lennie, ahol a halál rátalált.

Kína déli tartományaiban óriási felhőszakadás volt a múlt héten, ez vezetett a földcsuszamláshoz is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.