Jó kezekben

Nagyon pici, nagyon cuki: árva mókuskölyök az Állatkertben

Elárvult kis mókust nevelnek a mentőhelyen dolgozó állatgondozók. A kölyök a március 15-i vihar után került az Állatkertbe, valószínűleg az erős szél sodorhatta ki a fészekből.

2014.03.29 18:39ma.hu
Fotó: Bagosi Zoltán/ZooBudapest

Évente tucatnyi mókust nevelnek fel a budapesti Állatkertben a tapasztalt állatgondozók. Ezt a csöppséget szó szerint a szél fútta hozzájuk. Idén ő az első mentett kismókus, akinek a Kristóf nevet adták.

Kristóf, aki bekerülésekor körülbelül hat hetes lehetett, szépen fejlődik. Mihelyt eléri a megfelelő életkort, szabadon engedik eredeti életterén.

Az Állatkert által életre hívott Magyar Madármentők Alapítvány, amely nemcsak madarakkal, hanem kisemlősökkel és hüllőkkel is foglalkozik, még egy plüssbagollyal is megajándékozta az apró rágcsálót, amihez - pici korához méltón - anyapótlékként is odabújhat.

Nézzen több képet Kristófról itt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.