Országállat

Pandalázban ég Tajvan: hétfőn mutatkozik be a nyáron született kölyök

Hétfőn láthatja először élőben a közönség a tajpeji állatkertben nyáron született óriáspandabocsot, a Kínától öt éve kapott két panda első kölykét.

2014.01.05 21:30MTI

Jüancej a szombati sajtóbemutatón 20 percig volt ébren: anyjával játszott és fára mászott, majd elaludt. Tajpej polgármestere szerint a hat hónapos bocs már megszokta a pandaház nyújtotta környezetet.

Bár élőben még nem láthatta a kis pandát a közönség, az állatkert netes közvetítésének jóvoltából már korábban is követhették napjait.

A látogatók, akiket csoportokban engednek be a pandaházba, összesen 10 percet tölthetnek majd ott. Naponta maximum 19 200-an láthatják a pandabocsot.

Mint azt Csang Ming-hszeung, az állatkert szóvivője korábban elmondta, a kölyök több rajongót vonzhat, mint annak idején a szülei. Az anyaállatot, Jüan Jüant és párját, Tuan Tuant négy évvel ezelőtt kapta ajándékba Tajvan Kínától, a két fél között szorosabbá váló kötelékek jegyében. A pár 2009 elején mutatkozott be az állatkertben, és kevesebb mint három hónap alatt egymillió látogatót vonzott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.