Panda pár

Egymillió ember kedvencei

Alig két évvel bemutatkozásuk után már az egymilliomodik látogatójukat várják Edinburgh pandái.

2013.12.16 19:27MTI
http://www.freedigitalphotos.net

A skóciai város állatkertje szerint az óriáspandák a karácsonyi időszakban köszönthetik egymilliomodik vendégüket. "Tien Tien és Jang Kuang szerte Nagy-Britanniában és az egész világon megragadta az emberek szívét és képzeletét" - mondta hétfőn az edinburghi állatkertet működtető Skót Királyi Zoológiai Társaság vezetője.

A park annak idején abban a reményben bővítette óriáspandákkal állatállományát, hogy Skócia tapasztalatai az állati táplálkozástudomány, genetika, embriológia és immunológia terén nagyban hozzájárulhatnak a veszélyeztetett faj megóvásához - emlékeztetett Chris West.

Nagy-Britanniában kizárólag Edinburghban tartanak pandákat, a két példány 2011 decemberében érkezett, és 10 évig marad a skót városban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.