Szexuális bántalmazással vádolják a doktort

Magatehetetlen betegeit molesztálta az orvos

Csaknem egy tucat beteg tett feljelentést egy amerikai orvos ellen, azt állítva, hogy a többségükben idős és magatehetetlen betegeket szexuálisan zaklatta. Az egyik esetre három év után derült fény.

2014.03.25 12:07ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy orvost az amerikai Illinois államban, miután egy betege szexuális zaklatással vádolta meg és további 11 lehetséges áldozat is előkerült. A vád szerint Charles Dehaan összesen mintegy tucatnyi, zömében idős és ágyhoz kötött, magatehetetlen betegével erőszakoskodott, az egyik vádló például azt állítja, hogy három éven keresztül folytatta a perverz közeledést. A 61 éves asszony azt állítja, hogy az orvos 2009 és 2012 között rendszeresen ölelgette a betegét, miközben arra kényszerítette, hogy a nő megérintse az orvos nemiszervét.

Sajtóértesülések szerint a nő sírt és könyörgött minden alkalommal, hogy az orvos hagyja abba a megalázó tetteit, amiket rendszerint zárt ajtók mögött követett el, de Dehaan mindig azt felelte: úgyse fog senki hinni a nőnek, hisz ő az orvos, és pszichiátriai problémákkal kezeli a betegét. Ezért a nő csak most mert bírósághoz fordulni, miután megtudta, hogy február végén letartóztatták az orvost és ugyanilyen vádak merültek fel ellene más betegek részéről is - számolt be a Huffington Post című lap.

Egy másik betege 81 éves, akinek a melleit simogatta gyakorta a vizsgálatok alatt és azt követelte tőle, hogy "tegye boldoggá". Az 59 éves orvos működési engedélyét Illionios-ban még január végén felfüggesztették, bár a Sun-Times úgy tudja, máshol továbbra is praktizálhat. Az orvos nős és három gyermeke van. A bíróság 250 ezer dolláros óvadékot szabott ki rá a letartóztatása után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.