Élete nagy álma volt az utazás

Elefántok taposták halálra a tanárt

Élete nagy álma volt a nyugdíjas tanárnak, hogy részt vegyen egy olyan szafarin, amelyen vadállatokat, legfőképp tigriseket fotózhat, de végül épp ez lett a veszte is: felzavarhatta az elefántokat.

2014.03.25 07:33ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Halálra taposták az elefántok, miközben Colin Manvell fejvesztve próbált menekülni előlük, a sors fintora, hogy a nyugdíjas brit tanár azért utazott Indiába, hogy teljesüljön élete legnagyobb álma. A 67 éves földrajz szakos tanár az utolsó öt-hat évben évente kétszer vett részt indiai szafarikon, és mindig azt remélte, hogy sikerül végre lencsevégre kapnia egy tigrist. Az álma most már soha nem teljesülhet.

A tragédia még tavaly szeptember 19-én történt, de a nyomozóhatóságok eddig nem adtak ki semmilyen információt. A nyomozás eredményeképp azonban most már egyértelműen kijelenthető, hogy fatális baleset történt. A férfi valószínűleg megijedhetett az elefánttól, amely felbukkant a közelben és trombitáló hanggal figyelmeztette a területére betolakodót, Manvell pedig ösztönösen a futást választotta - vesztére. A hatalmas állat úgy rátaposott, hogy több bordáját eltörte a férfinak, aki a súlyos tüdőkárosodás miatt a kórházba szállítás közben belehalt a sérülésekbe.

"Csak egyetlen jelentést kaptam, amit elég rossz minőségben fénymásoltak és hiányos volt" - ismerte be - David Horsley brit halottkém, aki hosszú ideig várt arra, hogy valamilyen információt kapjon az indiai hatóságoktól. "Ez volt az első ilyen, amivel halottkémként találkoztam, ő egyértelműen azért ment Indiába, hogy azt csinálhassa, amit szeret" - tette hozzá, és ezt az áldozat unokaöccse, Roger Manvell is megerősítette. "Hatalmas sokk ez a család számára. Ő mindig lelkes utazó volt, és meghalt, miközben olyasvalamit csinált, amit szeretett. Hihetetlen az egész, egy a millióhoz az esélye" - mondta a 48 éves rokon. "Mindig sokat utazott, amióta csak az eszemet tudom. Elutazott Srí Lankára, Thaiföldre és az Amazon-vidékre. Indiában úgy egy hete lehetett, mielőtt meghalt. Mindig a tigriseket kereste az utazásai alatt. Sosem sikerült lekapnia egyet sem, de minden érdekelte. Nem az izgalmat kereste, vagy efféle, ő csak a helyi kultúrát élvezte, és az időt, amit a barátaival tölthetett." Az unokaöcs a nyomozás azon részleteit is cáfolja, hogy a férfi azért nem vette észre időben a közeledő elefántot, mert nagyothalló volt és szürkehályog-műtétre is készült, Roger szerint mind a hallása, mind a látása teljesen normális volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.