Nem lesz belőlük potencianövelő

A világ legnagyobb lefoglalt elefántcsont-készlete

Szomorkodhatnak az impotens kínaiak; a kormányzat inkább az elefántok oldalára állt és megsemmisíti a rekordméretű készletet.

2014.01.25 05:30MTI

A mintegy 28 tonnányi csempészáru elégetését az év első felében kezdik meg és két éven belül befejezik a kínai különleges közigazgatási övezet kormányának rendelkezése szerint.

Állatvédő szervezetek pénteken az illegális elefántcsont-kereskedelem elleni harc jelentős állomásának nevezték a hongkongi határozatot. "Üdvözöljük Hongkong döntését, amely fontos lépés az elefántcsont-kereskedelem és a növekvő mértékű vadorzás elleni harcban" - mondta Daniela Freyer, a Pro Wildlife nevű szervezet munkatársa.

Hongkong Kína és az Amerikai Egyesült Államok példáját követi, amelyek januárban, illetve novemberben szintén több tonnányi elefántcsontot semmisítettek meg. Korábban a hongkongi kormány megtagadta a lefoglalt áru elégetését, most azonban az egyre növekvő készletet "tehernek és biztonsági kockázatnak" nevezte.

Hongkong a világ harmadik legnagyobb kikötőjével kézenfekvő közvetítő állomás Kína felé, amely az elefántcsontból készült termékek elsőszámú piaca a világon. A feketepiacon a "fehér aranyként" is emlegetett elefántcsont kilogrammjáért háromezer dollárt (670 ezer forint) fizetnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.