Meglepődtek a váratlan akadálytól

Hogy megy át a pingvin a madzag túloldalára?

"Meglepődött, mint faltörő kos a fotocellás ajtónál" - tartja a tréfás mondás, de hasonló meglepetést jelent egy alig pár centi magasan kifeszített kötél a pingvinek útjában a tengerparton. Nézzék csak!

2014.03.24 12:35ma.hu
Fotó: YouTube

Nem tudni, ki és főleg miért feszítette ki a tengerparton a kötelet, de úgy esett, hogy épp a pingvinek vonulási útját keresztezte a pár centi magasan húzódó akadály. A pingvinek viszont nem tudnak sem ugrani, sem repülni, így aztán érthető a megrökönyödésük, amikor szembetalálták magukat a fura gáttal.

Egészen addig, míg az egyik bátrabb példány úgy döntött: márpedig neki nem fogja az útját állni semmi, és igaz, hogy orra, pardon, csőrre esett, de tulajdonképp sérülés nélkül túlélte az átjutást, úgyhogy őt látván a többiek is bátorságot kaptak és sorban egymás után elindultak. A videó egyik legviccesebb pillanata mégsem az, ahogyan az állatok csetlenek-botlanak, hanem az, amikor az egyik pingvin véletlenül rálép a kötélre, ami ettől lesimul a földre, ő pedig akadálytalanul sétál keresztül rajta - és igencsak meglepődik, mert valószínűleg lélekben már felkészült ő is a hasraesésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.