Antidepresszánst kapnak egy brit állatkertben

Miért drogozzák az állatkerti pingvineket?

Antidepresszánst kap egy észak-angliai állatkert 12 Humboldt-pingvinje, az állatoknak az eledelükbe csempészve adják be gondozóik a hangulatjavítót.

2014.02.08 05:30MTI
Nem bírják a brit időjárást a Humboldt-pingvinek

A scarborough-i állatpark pingvinjeinek viselkedése olyan mértékű stresszről tanúskodott, hogy a gondozók a gyógyszeres kezelés mellett döntöttek - mondta pénteken Lyndsey Crawford, az intézmény szóvivője.

A Humboldt-pingvinek hasonló klímájú vidékről származnak, mint ami a yorkshire-i partokra jellemző, a faj képviselői azonban nincsenek hozzászokva az ilyen hosszan tartó rossz időhöz - mutatott rá az egyik gondozó.

A feszült viselkedés csalhatatlan jele például, hogy az állatok a melegben maradnak, ahelyett, hogy szokásuk szerint bemennének a hideg vízbe.

A Humboldt-pingvin Peru és Chile partjainál honos úszómadár, amelyet a Természetvédelmi Világszervezet (IUCN) sebezhető fajként tart nyilván.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.