Hiába próbálja felmelegíteni a kispingvint

Szívszorító pillanatok: pingvinmama gyászolja a halálra fagyott fiókáját

Szívszorító pillanatokat örökített meg a brit közszolgálati tévé ismeretterjesztő csatornája, miután egy kegyetlen hóvihar csapott le pingvinkolóniára és az egyik fiókát nem sikerült megvédeni a hidegtől.

2014.02.05 11:13ma.hu
Fotó: YouTube

Egy éve indult a BBC és a Discovery közös sorozata, amely a pingvinek életét mutatja be, ám talán még egyetlen rész sem váltott ki olyan érdeklődést, mint ami egy pingvinmama gyászát mutatja be. A szívszorító pillanatokat egy hóvihar után örökítette meg a kamera, és szinte átérezzük a kétségbeesetten küzdő pingvin fájdalmát, amint sírva próbálja életre kelteni a mozdulatlan apró testet. Ám hiába gyűri egyre jobban maga alá, teste melegében bízva, a fióka már soha többé nem mozdul.

Ami az egész jelenetet még meghatóbbá teszi, az a másik pingvin vigasztaló "ölelése", aki osztozik a gyászoló anya fájdalmában. A pingvinek kolóniában élnek, de párkapcsolatukat tekintve monogámok. Évente 2-3 tojást raknak és fiókáikról sokáig gondoskodnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.