"Hová lett a kekszem?!"

Egy kis vidámság: kutyákat szédített meg a bűvész

Mindig szívderítő látvány, amikor egy kisgyerek először találkozik bűvésszel, és sokszor még felnőttként is rácsodálkozunk egy-egy ügyes trükkre, pedig tudjuk, hogy illúzió. De mi a helyzet a kutyákkal?

2014.03.24 07:29ma.hu
Fotó: YouTube

Amikor egy kisgyerek először találkozik bűvésszel, mulatságos reakciókkal adja a világ tudtára, hogy mennyire összezavarták őt a különböző trükkök, a tárgyak teljesen érthetetlen eltűnése vagy épp a legfurcsább helyekről előkerülése. Sőt: még felnőttként is lenyűgöző tud lenni egy-egy kifinomult trükk, még akkor is, ha ekkor már jól tudjuk, hogy csak illúzió mindaz, amit látunk, és "valahol átvágás van benne, de hol?".

A finn Jose Ahonen viszont egy egészen új célcsoportot célzott most meg, és a reakciók vetekszenek az első gyermeki rácsodálkozásokkal. Néhány kutya orra előtt elhúzta a jutalomfalatot, majd egy pillanat alatt eltüntette azt, és már csak az üres tenyerét mutatta a meghökkent négylábúaknak. Bár a reakciók minden esetben különböztek, egyvalami közös volt: mind a hét házikedvenc láthatóan zavarba jött a jutifali "elpárolgása" láttán.

A Finnországban nagy népszerűségnek örvendő bűvész az állatbarátok megnyugtatására elárulta, hogy a forgatás végén természetesen minden kutyus megkapta a hőn áhított kekszet. A videót egyébként 2 nap alatt 4,2 millióan nézték meg, bizonyítva ezzel a régi tézist: kutyákkal és gyerekekkel bármit el lehet adni! (És Ahonen következő "áldozatai" épp a gyerekek lesznek, ahogy ígérte.)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.