Törött bordák jelzik a támadást

A cápa már nem menő: most delfin támadta meg a szörföst

Két bordája törött el az ausztrál szörfösnek, miután egy tengerparti kiruccanás közben rátámadt egy ott játszadozó palackorrú delfin. A férfi azt mondta, egyszerűen csak "rosszkor volt rossz helyen".

2014.03.18 15:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Kórházba kellett szállítani az ausztrál szörföst, aki a születésnapját ment ünnepelni a Sydneytől délre, a Bateman öböl közelében lévő Bawley Pointba, de akaratán kívül megsértette az épp ott játszó delfinek területét, és emiatt az egyik tengeri emlős rátámadt. A 27 éves John Wolfson már jócskán eltávolodott a parttól, amikor észrevette a közelben játszadozó delfincsaládot. Aztán már csak azt látta, hogy az egyik hirtelen lebukik a víz alá, és a következő pillanatban rémes fájdalom hasított az oldalába, ahogy a delfin nekicsapódott. Az ütés erejét szinte egyáltalán nem tompította a vastag neoprén búvárruaha sem, a férfi pedig biztos volt benne, hogy néhány bordája eltörött.

A felnőtt palackorrú delfinek súlya akár az 500 kilót is elérheti, úszás közben pedig képesek mintegy 30 km/h sebességre gyorsulni. A fájdalomtól kétrét görnyedő férfit a barátai segítették partra, ahol bő egy órát vártak, mire megérkezett az orvosi segítség. A mentő ugyanis hiába próbált igyekezni, a távoli tengerpartot nem tudták megközelíteni, ráadásul a puha homokban a kocsi elakadt, így egy újabb autót kellett küldeni a sérülthöz - számolt be a Daily Mail. Szerencsére még a nehézségek ellenére is sikerült időben kórházba juttatni Wolfsont, de a helyi egészségügyi intézményből tovább kellett szállítani egy nagyobb kórházba, ahol jobban fel voltak készülve az efféle sérülések ellátására.

A férfit egyébként az eset nem tántorítja el a szörfözéstől. Mint mondta, tudja, hogy a támadás nem a delfinek agresszivitásából fakadt, egyszerűen csak észrevették őt, amikor "rossz helyen volt rossz időben".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.